Icebreaking

Eltelt a masodik, immar teljes nap. Kb. ennyi ido eleg is lenne arra, hogy mindent osszeirjak, ami tortent. De inkabb csak osszefoglalok par dolgot, es jegyzem a reszleteket, mert felek, elfelejtek par dolgot amit nem kellene.

Ezzel szemben egyidejuleg

Rogzitem azokat amik szembejottek. azan majd eccer cikk lesz beloluk. A kepeket is rendezgetni kellene egyszer.

Osszefoglalva:

Az eloadasok kb 1 oras hosszuak, koztuk 5-15 perc szunet

Ebedido kb masfel ora, ami sok mindenre eleg, de az ebed mellett igazabol alig marad ido masra.

Elso ora: Orientacio. Bemutatkozasok. Nem csak a resztvevok, de a tanarok is szepen sorjaban bemutatkoztak.

Aztan elinteztuk a hivatalos ugyeket, (ezek egy resze penzugy volt

Kesobb az egyebkent mar irasban is megkapott szabalyokrol,  kaptunk reszletes ismertetest.

A masodik oraban ujabb paksametaval lettunk gazdagabbak.Ez egy hierarchikusan osszerakott dosszie-fuzet, minden napra egy dosszie-lap. Napra, nea orara-percre lebontott informaciok.

Az informaciokat ugy is csoportositottuk, hogy milyen celokbol van az adott program.

Az Aktivitasok emellett is, 3 relszletre bonthatoak: Elokeszuletek, megtapasztalas, report.

Eszembe jutott egy vicc a szeektiv hulladekgyujtesrol.

A harmadik oraban betoltottek minket az epulet folyosoira, 3 kulonbozo csoportban. Es megneztuk azt a labirintust, ahol nem szabad eltevedni, mert a keses ugye tudjuk, nem szokas.

Ebed utan, azaz a negyedik oraban quiz jellegu csapatjatekokkal lettunk megorvendeztetve. Ha arra keresnenk modszert, hogy hogyan keverjuk meg az embereket veletlenszeruen, ez itt teljesen jol mukodott :)

A jegtores utan csoportokban bemutatkoztunk egymasnak, Itt kellett eloszor hasznalni egy kollazst, amit meg indulas elott (majdnem) mindenki elkeszitett.

Utolso oraban pedig konyvesborzet rendeztek nekunk. Nyelvtanulast tamogato konyvekbol lehetett valogatni. (Tbb mint szaz fele konyvbol)

A valogatast mindenki a sajat preferenciai alapjan tehette, a kovetkezo szabalyok figyelembevetelevel: 2500 Yen ertekben maximm valaszthatott konyveket, es azt megkapja kvazi ajandekba.

Ezen felul lehetett valasztani vasarlasra is konyvet. A hasznalt arlista elvileg kedvezobb volt mint a konyvre egyebkent rairt ar.

Ezek utan pedig paran kimentunk Rinku Portba, volt aki biciklivel, volt aki az ingabusszal. Megis volt olyan pillanat amikor a 24-bol 15-en egy helyen voltunk. Paran vasaroltak, Sokat fenykepeztunk.

Vacsora utan is szetszeledtunk, volt aki mar elojegyezte magat karaokera, volt aki csak setalni indult a tengerpartra.

(Es ez csak az osszefoglalo volt)